2018. augusztus 7., kedd

Prága - a legnagyobb tömegben

Prágában 9 éve jártam, és magával ragadott a város szépsége. Izgatottan vártam, hogy újra sétálhassak a száztornyú város többnyire barokk korban épült házai és szobrai között. Némiképp csalódnom kellett. Késő délelőtt értünk a városba, amikor már elözönlötték az utcát a jobbára ázsiai turistacsoportok. Továbbá a  33 fok sem kedvezett a városi sétának. 
Végül letettem arról, hogy megörökítsem az érdekesebbnél érdekesebb házakat, a pompázatos díszlet előtt bámészkodó embereket örökítettem meg.
A turisták több mint felel ázsiai.
Egy kis pihenő a séta után
Akiknek nem jutott hely a padon...
Az utca egyébként a sok ember ellenére meglepően tiszta (Bologna-val összehasonlítva, ahol a padokra sem szívesen ültem)

Fagyizó előtt
Rejtély, hogy ennek a kisfiúnak hogy jutott ekkora szabad tér!
Kilátás a városra
A Moldva folyón átívelő hidakon araszol a forgalom. Ilyenkor a vízen ringatózni a legjobb választás...
... vagy árnyas fák alól bámulni a vizet és a túlsó partot.
Hamar meguntuk a városi sétát,  és bevettük magunkat az U Fleků sörözőbe, ami  a maga több, mint 500 évével a város legrégebbi vendéglője. Egyben Közép-Európa egyetlen olyan sörfőzdéje, ahol fél évezrede készítenek sört.
A kerthelyiségében fák lombja alatt ücsörögve és sört kóstolva hamar jókedvünk kerekedett, pláne akkor, amikor rázendített a helyi harmonikás is.
Bár ez csak egy villámlátogatás volt mégis szívtunk magunkba némi prágai életérzést, bár valószínű a reggeli órákban jobban lehet közlekedni a városban, és még rengeteg látnivaló várhatott volna ránk.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon hangulatos képek!
    Jó ez a ff, patinát kölcsönöz a patinás városnak. :) Röviden: jó választás.

    VálaszTörlés