2018. augusztus 25., szombat

Bocikák bámultak ránk bárgyún...

... de az anyjuk váratlanul a hátunk mögött levő bokorból előtört, és megindult felénk, hatalmas busa fejét lehajtotta, öles szarvai fenyegetően meredeztek felénk.  Átfutott a fejemen a gondolat: hogy került a villanypásztoron kívülre? A választ azonban már nem volt idő boncolgatni, jobbnak tűnt az azonnali megfutamodás! 
Ti mit tettetek volna?


2 megjegyzés:

  1. Nem olyan rég (a múlt hónapban írtam róla a blogomban) én is menekültem egy tehéntől/bocitól. Nem volt félelmetes, ő inkább csak megnyalni szeretett volna, amit én nem díjaztam. Férjem karját végig is nyaldosta, az izzadság sója tetszett neki. :-D
    Egyébként nem mindig ilyen viccesen végződnek a tehenekkel való találkozások. Itt az Alpokban gyakran hallom/olvasom, hogy tehén támadt meg embert, kutyát. Természetesen nem feltétlen a tehén a kezdeményező.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor a borjaikat védik, elég félelmetesek. Gondolkodás nélkül neked mennek, ha kicsit is veszélyeztetve érzik magukat. Múltkor kerítés választott el tőlük, és csak leguggoltam fotózni, de ettől a mozdulattól fenyegetve érezte magát és nekirontott a kerítésnek.

      Törlés