TOP 10

2023 TOP 10

A bakonyi Gyilkos-tó facsonkjainak sárgán burjánzó frizurája misztikusan hatottak a párafátyolos időben.

Az újév első napján készült fotón a bükk egy szép formájú fájának ágai bűvöltek el.


2022 TOP 10

Régi tervem volt a kérészek fotózása, idén váratlanul csöppentek az ölembe. Szó szerint. 

Néha csupa csipke az erdő. Hol a zúzmarától, hol a gallyak finom szerkezetétől. Ilyen íveket viszont csak ritkán látni. 

2021 TOP 10

Idei legszebb tájkép fotóm. Továbbiak >>

Nagyon különös élmény volt Tés-en, a szélmalmok felé sétálva a szántóföldről felszálló párák gomolygását nézni. A talajhoz közel annyira sűrű volt a köd, hogy a fa alja nem is látszott. Így bukkantam erre a "lebegő fára". 

2020 TOP 10

Az év legviccesebb képe. Dézi előszeretettel trollkodta szét a virágfotóimat

Az ide év legnagyobb boldogsága, hogy alányom végre jól van, magára talált, és boldog! Kiderült, hogy  jó humorú, gyönyörű, vidám, mindenki életét kiválóan megszervezi, okos, talpraesett és céltudatos!

2019 TOP 10

Az erdő, és a fatörzsek idén is elbűvöltek. Különleges struktúrákat képeznek, tetszik a mintázatuk, a színük. Addig-addig bámulom őket az erdőben, míg végül már nem tudom, mi van elöl, mi van hátul, csak a kérget látom, a fényeket és árnyékokat, eltűnik a tér. További fatörzs fotók itt>>
Pilis-tető kirándulásunk különleges időjárási körülmények között zajlott. Ekkor készítettem ezt a képet. A távoli hegy egyik oldalán esett az eső, a másik oldalán a nap mér lemenőben volt.

Az idei évben ha lehet még nehezebb volt kiválasztani 10 képet ebbe a listába. Valahogy egyiket sem találtam méltónak arra, hogy bekerüljön ebbe a listába. Végül az alábbiak mellett döntöttem.
Az idei év az életem három fontos területén tartogatott kihívásokat. (munka, gyerek, párkapcsolat) Nehéz év volt, nagy leckéket kaptam, sokat tanultam. Sokszor úgy éreztem magam, mint ez a növényke a sziklán. Kapaszkodtam egy biztos pontba, eddigi létem tapasztalataiba, körülöttem vihar tombol mindenfelé, én pedig túlélni próbálok. A legnagyobb nehézséget az okozta, hogy a problémák egy részének megoldása nem rajtam múlott, ezért sokkal inkább csak fájdalmas külső szemlélője voltam az eseményeknek, mint aktív alakítója.
 
Ez a szárcsa fióka igazán jól el tud rejtőzni a magasban köröző ragadozó szeme elől! idén egész sokszor akadtam össze állatokkal, és többé-kevésbé értékelhető képeket is sikerült készítenem róluk. Erről itt olvashatsz bejegyzést.

2017 - TOP 10

Égig érő sóhajok

Az év utolsó napjaiban lett időm és energiám arra, hogy kora reggel kilátogassak a közeli hegyekbe, ahonnan remek hajnali fényekben bámulhattam az ébredő várost. 
Mennyei béke
A Bohinj-tó partján találtam ezt a békésen pihengető családot. Magával ragadott a táj és a család harmóniája  és nyugalma. 

Ellentétek

2016 - TOP 10

2016 fotós szempontból kicsit nehezen indult, az év első felében azt gondoltam, nem lesz az év végén ilyen poszt. Aztán valahogy mégiscsak alakult a dolog.
Idén beleszerettem a Tátrába! Számomra fantasztikus élmény volt a káprázatos csipkés hegycsúcsok, köves ösvények között vezető túra. Remélem jövőre többször is jövök majd ide. A fenti kép a Poprádi-tónál készült.
A túra képei: Emléktúra a Tátrában.
Az elmúlt években rengeteg fotót készítettem kökörcsinekről, héricsekről, csillagvirágról, tőzikéről. Idén is végigjártam a szokásos lelőhelyeimet, kattintgattam is néhányat, de jobb képet az előzőeknél nem tudtam készíteni. Továbbá azt tapasztaltam, hogy egyre többen és többen hasalnak az addig rejtett helyeken a virágok előtt így aztán számomra valahogy megtört a varázs. Talán ezért, talán másért, az idei évem nem a virágok fotózásáról szólt. Ezt a képet mégis beválogattam ide, mert egy virágfotónak lennie kell!
A virágokról szóló bejegyzés itt olvasható.

2015 - TOP 10

Ebben az évben is nagyon nehéz volt kiválasztani az idei év általam legjobbnak ítélt fotóit. Végül az alábbi 12 került a listára, a többitől családi segítséggel váltam meg.

Mennyei kikötő
Fényrobbanás A következő két fotó Péliföldszentkereszten készült ugyanazon a reggelen.

2014 - TOP 10

Az alábbi sorozat válogatás 2014-ben általam készített legjobb természetfotóiból. A válogatást megkönnyítette, hogy két év távlatából néztem a képekre.
Kedvenc Beliczay-szigetemen keresztül húzódó meleg vizű patak gőzölgése eredményezte ezt a hideg ködös hatást. Pár perc múlva már a fák közé besütött a nap, és a különös ezüstös kavargás néhány perc alatt megszűnt.

A fenti patak március elején. Az évben két olyan hét van, amikor pontosan szemből, az út irányából kel fel a nap. Szerencsém volt, épp nem voltak felhők az útjában. Azóta sem sikerült ilyen pillanatot elkapni, igaz, már a patak sem gőzölög, elapadt a meleg forrás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése