2015. december 19., szombat

A fotózás hatalma

Magányra van szükségem. Egyedüllétre, hogy kiszellőztessem a fejem. Átgondoljam az elmúlt hetek rohanó eseményeit.  Veszem a  gépem, füttyentek a kutyának, be a kocsiba. Mindenhol szutyok locspocs idő, remélem,  a Normafánál ráfagyott a köd a fákra. Ráfagyott még a levegőre is. Tömény tejföl minden, araszolok felfelé. A kocsiból kiszállva épp ellőném az első képkockát, amikor konstatálom, hogy otthon maradt az aksi.  (Mostanában mintha nem lennék a testemben.) Muszáj fotóznom! A nézőkébe kattintva egyetlen dologra fókuszálok, megszűnik a külvilág, kizárom a zavaró körülményeket, és nekem most épp erre van szükségem. Vissza a kocsiba, haza az aksiért. 
Újra fent. 
Péntek reggel. A Normafánál senki. Illetve egy futó. Majd még egy. Amott egy kutyás körvonalazódik, amott másik futó. 
Aztán rám borul a csend. 
 Lassan körvonalazódnak a problémák, megfogalmazódnak gondolatok.
 Néha félelmetes az egész.
 Aztán megnyugszom. Már látom a szépet is, a jót, az irányt. Bízni kezdek.

8 megjegyzés:

 1. Kati, bármilyen problémák, gondolatok is emésztenek, nagyon szurkolok Neked!
  Biztos vagyok benne, hogy megoldod őket. A legnagyobb harcokat az embernek saját magával kell megvívnia... :)

  VálaszTörlés
 2. nagyon szépek a képek!
  Remélem lassan kiforr(anak) a megoldás(ok). Én is gondolok Rád! :)

  VálaszTörlés
 3. Az élet gyümölcsébe rejti magvait. Ráharapsz, és keserűt érzel. Kiköpöd, de sokáig a szádban marad az íz. Hirtelen elfelejted a gyümölcs édességét is. De egy idő múlva azért helyreáll a rend. A következő gyümölcsnél óvatosabb leszel. Lassabban rágsz, de jobban élvezed a szádban szétomló édes ízeket is. Más ember lettél. Hiszen minden, ami rossz, megváltoztat. Néha a jó is, de csak néha, mert sokszor nem is figyelsz rá. Múlik a perc, elrohan a múlt, s maradsz, mint mindig: egyedül. S ha mégsem vagy egyedül, akkor már nyertél. Mert az élet szerencsejáték.
  Könnyű most mondanom, hogy fel a fejjel, Katalin. De ezt gondolom. És kívánom.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Tibor! Köszönöm a kedves szavakat és a tapasztalt ember tanácsait! Tudom, hogy így lesz!

   Törlés
 4. A képek csodásak... Valahogy mindig akkor posztolsz bizonyos képeket, amikor az én agyamban is fogalmazódik,jhogy mit szeretnék csinálni. Így kattogok egy ideje azon,hogy jó lenne valami ködös hajnali fotózás, de az elmúlt hetekben sajnos nem volt rá módom. Remélem lesz a következő hetekben.

  A problémák megoldásához ismeretlenül is drukkolok!

  VálaszTörlés