2014. április 21., hétfő

Első nap a lovardában

Legkisebb lányom kimaradt a lovaglásból.
Jó pár évvel ezelőtt jártunk a családdal rendszeresen lovagolni, de akkor ő még nagyon kicsi volt, és nem engedték lóra ülni. Sok órát töltött azzal, hogy nézett minket, ahogy lovagolunk. Azóta sokminden történt az életünkben, pénz, idő és energiahiány miatt nem sikerült megoldani a lovaglást, bár a kérés többször is elhangzott a részéről.
Most eljött az idő. A csillagok szerencsés együttállásának köszönhetően végre rajta a sor, ő lovagolhat.

Hosszas keresgélés után találtunk egy remek helyet. Barátságos környezetben, egy családi ház hátsó kertjében, Budakeszin található ez a lovarda. Rendkívüli a hely kisugárzása. Barátságos, békés hangulat, gyönyörű környezet, tisztaság és rendezettség fogadott minket. A kertben egy kétéves forma kisleány játszott egy borjú méretű kutyával, odább törpepóni legelészett. A fiatalasszony épp a kerti virágokat ápolta. Mindeközben egy 5 hónapos baba aludt békésen a babakocsiban. 

A családi ház háta mögött gondozott istállók és a tanpálya.
Ismerkedés a lóval
Most megfésüllek és letisztogatlak - mit szólsz hozzá?
Micsoda füled van! Nagyon szép vagy!
Lóval a pályánEgy kis pihenő lovaglás közben
"Megnézem mit csinál itt a ez a jóasszony!"

Az alábbi fotósorozat akkor készült, amikor a lányom először ült fel a ló hátára. Arckifejezései nagyon beszédesek, szinte mindenféle érzelem átfutott rajta. A dolog érdekessége, hogy nagyon messze volt tőlem, szabad szemmel én sem láttam az arcát. Csak amikor a fotókat néztem, akkor vettem észre a mimikát.

Segítség, felültem!                    Mi lesz itt?-                      Hm, hát itt vagyok.
Lovagolni fogok!                   Nagyon izgi!                        Ajaj, indulok!
Jó érzés, hogy végre meg tudom adni neki, amire vágyott, és jó érzés látni az arcán az örömöt.   
Mindegyik közül a kedvencem:
Lovagolni fogok!

Futószáron - az oktató magyaráz, miközben fut a ló mellett!

Hahó! Eltűnt a feje!


Végül néhány cukiság:
Ez a kis törpepóni a lovarda legújabb szerzeménye. Tiszte, hogy a két éves kislányt bevezesse a lovaglás tudományába. A lófuttató elég félelmetes volt a számára, alig mert bemenni, aztán némi hempergőzés után munkára fel! Meg kell tanulnia az engedelmeskedést, az utasításokat, és hogy nem tehet mindig azt, amit akar. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése