2020. január 1., szerda

Képek a múltból - Velence

Café Dolce Vita - nem is olyan rég még kiváló bár mostanra meglehetősen romos állapotban szomorkodott a part szélén. A kávézó Facebook oldalának utolsó, 2016-os értékelése szerint itt a legfinomabb a fagyi, hetedhét országban!

2019-ig ifjúsági  szállóként üzemelt, idén zárt be. A kívülről erősen lepusztult hangulatú retro épület mellett olaszországi homokos tengerparti hangulatot idéző strand- és épületkomplexumot alakítottak ki. A két szomszédos terület egyébként híven tükrözi az egész velencei hangulat és látványvilágot. Elhagyatott egykori nyaralók, kempingek, pusztuló épületek, illetve új építésű, jó hangulatú büfék, étkezdék, pihenők, sokcsillagos szálloda, méregdrága árakon dolgozó kenu és vízi eszköz kölcsönzők bújnak meg egymás mellett. Aztán vagy életben maradnak, vagy nem, bár az elmúlt öt évben - szubjektív megítélésem szerint - jelentősen nőtt a Velencei-tó turistaforgalma.   

Naturista szabad strand Gárdonyban. Jelenleg lezárt építési terület, a "strand" a nádas és a víz között húzódó betongátat jelenti, mely meglehetősen töredezett állapotban van. 
Ebben a retro hotelben jelenleg több szabadulószoba is működik (talán épp az alufóliázott ablakúak azok), bár a jelek szerint az egyik szobája lakott. 

Egykoron nagyon menő lehetett a fa lambériával ellátott épület. Először azt gondoltam, teljesen elhagyatott, a kertben mindenfelé szépen egymásra fektetett fém hulladékoknak tűnő valamik feküdtek. Aztán az egyik ablakban megpillantottam egy szörfvitorla csúcsát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése