2021. július 14., szerda

Duna mentén

A szentendrei Duna-ág  által létrehozott homok, illetve sóderzátonyokon megtelepedő fák meglepő látványt nyújtanak, hisz valósággal a Duna közepén nőnek! A zátonyok által létrehozott kis öböl sekély vizében ugyan erősen áramlik a víz, mégis csendesebb és nyugodtabb itt. Egyszercsak arra lettünk figyelmesek, hoyg egy friss lombos faág FELFELÉ úszik a part mentén. Talán ott megfordult az áramlat? De nem! Egy hód vonszolta az ágat a fák gyökerei között. Amint észrevett minket, lebukott a víz alá, majd a szomszédos fa gyökerei között bukkant fel és bámult minket nagy szemekkel. 

 

Nyár ide, nyár oda, hétközben eltűnnek a Dunáról az emberek. Szinte egyedül csorogtunk a kenuval a vízen. A szellő sem rezdült, a folyó felszínét nem borzolta semmi. a csaknem tükörsíma vízen csendesen haladtunk, körülöttünk madárcsicsergés, part menti fák és a természet ölelése.


Kecske-zátony vagy  Kecskerágó szigetei között pár éve száraz lábbal bolyongtam. Most a bokáig érő vízben még épp tudtunk evezni a kenuval a hajladozó zöld moszatok között. 


Naplemente egy part menti kis ágban.
A Tündér-szigeti ág rejtett alagútjaiba sokan jönnek megfigyelni a récéket, szárcsákat, jégmadarat. Vagy csak meditálni kicsit, elszakadva a világ zajától. 


Tündér-szigeti ág érintetlen kuszasága. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése