2013. február 15., péntek

Szülinap

Nálunk nagy a család. Szüleim,  2 testvérem és párjaik, a 3 családban összesen 7 unoka. Bőven jut születésnapokból minden hónapra. A születésnapok nagy ünnepek. Összegyűlik az egész család, torta, gyertya, tüzijáték, és közösen énekeljük Halász Judit "Ez a nap más, mint a többi" számát. Nagy energiája van a közös éneklésnek.
A történetben, amiről szó lesz épp testvérem kisfia volt a soron következő születésnapos. Az elmúlt egy évben átélt néhány szülinapot, ahol nem ő volt a főszereplő. Most Ő következik. Család az asztal körül, torta, gyertyagyújtás. Közösen énekeljük a szokásos dalt, hamisan ugyan, de nagy, nagy szeretettel. A kicsi elfújja a gyertyát. Majd újra meg kell gyújtani, és újra kell énekelni. 4szer énekelteti el a dalt, ez a legfontosabb ceremónia.
Nem szalad a csomagokért, hogy kibontsa, nem a játékok a fontosak, hanem, hogy mindenki Rá figyel, Ő van a középpontban, egy nagy család figyel Rá, Ő az egész része, ŐT ünneplik, ez az Ő Boldog Születésnapja.
Most még nem tudja, de mindig ott lesz mögötte ez a család, amikor már kamasz lesz, vagy öreg és totyogós, ha öröme van, ha bánat éri, ha segíteni kell, vagy ha csak osztozni az örömben. Mint ahogy mellettem is mindig ott állt a CSALÁD, és megtartott, amikor kellett. Romlatlan gyermeki tiszta elmével és szívvel még tudja, mi az igazi érték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése