2015. december 19., szombat

Bokod

Gánti kirándulásunk második állomása a bokodi hűtőtó. 
Számtalan csodás kép készült már a gőzölgő tó közepén álldogáló horgásztanyákról, mondtam is a tisztelt fotóstársaknak, nehéz lesz erről a tóról újat mondanunk! Mire egyik éles eszű barátunk csak annyit mondott: "olyan képet még biztos nem lőtt ott senki, amelyiken mi is rajta vagyunk"! Ez olyan igazság volt, ami előtt meg kellett hajolnom! 
Így hát Gánt után a Bokodi-tó felé vettük az irányt. A két helység között kb. 20 percnyi kocsiút a távolság. A 10. percnél meglepetésszerűen eltűnt a köd, ragyogó napsütésben szikrázott a tó vize. Elindultunk felfedezni a terepet, kattogtak a fényképezőgépek, kopogott a kutya körme a kunyhókhoz vezető dongautakon. 
Az egyik horgásztanyánál egy öregúr invitált minket a stégjére. Büszkén mesélte, hogy itt forgatták az Utóélet c. magyar filmet, és ő is szerepel egy film egyik jelenetében. Megmutatta nekünk a konyhában kiakasztott plakátot, bepillantást engedett a házába is, így fogalmat alkothattunk arról, milyen is lehet itt az élet nyáron, amikor kijönnek az unokák 1-2 hétre, és élettel töltik meg a csendes házat. 
Úgy látszik, ilyenkor kevesen járnak erre, mert az öreg nagyon örült, hogy elleptük a környéket, és nem akart vége szakadni a szóáradatnak, de azért mi mégis búcsút vettünk tőle, és egy étterem felé vettük az irányt, azzal, hogy naplementére visszajövünk.
Nos az úgy volt, hogy addig eszegettünk, amíg a nap lement nélkülünk is, mire a tóhoz értünk már csak a tóból felszálló ködöt és a nap kékre hűlt helyét fotózhattuk. :)


10 megjegyzés:

  1. Nicsak, eddig észre sem vettem, valaki lepihent... :)

    VálaszTörlés
  2. A kép a fehér csónakkal egészen fantasztikus, de a többi is! :)
    Sajnos ennek a hasalásnak egy csúnya megfázás lett a vége, de lassan meggyógyulok. :) Már én is elkezdtem a saját képeim feldolgozását...

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű képek! Én is voltam ősszel a tónál a családdal, de a brutális szél fúj, és az amúgy is betegre álló gyereket nem akartam sokáig kitenni neki. Remélem visszajutok még valamikor, lehetőleg több idővel, mert tényleg jó fotótémát adnak a házikók :)

    Viszont én több helyen láttam,hogy fotózni tilos, és egy ott lévő emberke nem is nézett minket jó szemmel. Ti hol találkoztatok ilyen kedélyes emberekkel? :O Vagy ehhez fotós társasággal kell menni? ;) mert akkor csatlakozási igényem is van :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Judyt! Ahol mi voltunk, ott nem volt tábla, és szívesen fogadtak minket. Persze, lehet hogy azért, mert szezon vége van. Szeretettel várunk kis csapatunkba, többször is szervezünk ilyen kirándulásokat.
      Ha írsz privát, akkor hozzáadlak a kis csapatunk fb csoportjához, és értesülsz a túrákról (csefi.katalin@gmail.com)
      Ez a te blogod? http://photosbyjudyt.blogspot.hu/. Nagyon klassz!

      Törlés
    2. O az szuper lenne! Irok is. Koszonom a bokot ♥

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés