2017. szeptember 15., péntek

Mi van a háttérben?

A képen látható virág az őszi kikerics egy kicsit megtépázott példánya. A kérdés azonban az, hogy mi adja ezt a valószerűtlenül vöröslő hátteret?
A facebookon érkezett számtalan nagyon kreatív ötletek: gévagomba, csipkebogyó, naplemente, pipacs, piros tárgy: hátizsák, kabát, tölcsérvirág, autó féklámpája, őszi falevelen a nap süt át, sátor, gránátalma. "Egy kövérkés, szőkés-vörös hajú, vérző szárnyú angyal!", "Felgyújtottátok az erdőt?" "Piros túrakabátjában a háttérben átrohanó kutya?" 
A sok válasz között megérkezett az igazi is, bár az illető maga sem hitte volna: "A piknikre vitt görögdinnye szelet."

A fotó a Visegrádi-hegységben készült, egy hatalmas réten, mely telis-tele van kikericsekkel. Már tavasszal felfedeztem, az akkor magasra növő, jellegzetes nagy leveleket hozó növényt. A rét mellett vadászlesek állnak több helyen is. A vadászok görögdinnyéket helyeztek el a rét közepén, és kukoricával szórták le a területet. Nem tudom, lőttek e vaddisznót, vagy őzet, vagy csak etetni akarták őket, esetleg fotózni, mindenesetre a dinnyéket teljesen kirágták az állatok, erjedő gyümölcsszag terjengett a levegőben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése