2016. november 13., vasárnap

100.000

Miután gyermekeim kirepültek a házból egyre többször kaptam magam azon, hogy hajnalok hajnalán kutyámmal kettesben sétálunk. Az egész heti iskolai nyüzsgés, a rengeteg emberi kommunikáció után elvarázsolt és feltöltött a természet változatos szépsége. Feloldódva a táj nyugalmában magam is békére leletem, rendszerezhettem gondolataimat. Egy-egy kilátóponton sokszor nem csak az előttem elterülő völgyet, hanem életem eseményeit is más nézőpontból szemléltem.
Szerettem volna a séták során gyűjtött élményeket leírni, másokkal megosztani, így született 2013 januárjában a Történetek Képekkel blog.
Akkoriban indult a facebook-on a Fotoblogger csoport, s ebben a kedves, egymást segítő társaságban nyiladozott a bátorságom.
Kezdetben főleg a lakóhelyem környékén barangoltam, és rájöttem mennyi felfedezni való van itt is, majd bejártam a gyerekkoromból ismert helyeket. Később egyre tudatosabban kerestem újabb és újabb felfedezni való célpontokat. Ámulattal néztem országunk szépséges tájait, és nagyon szerettem volna megmutatni másoknak is. Azóta több alkalommal szerveztem túrát kisebb és nagyobb családomnak, barátoknak is az általam bejárt helyekre. Tavaly túracsoportot szerveztem az iskolában, havonta járunk kirándulni. 
Mindenesetre a blogom nézettsége meghaladja a 100.000-es számot, nem is hittem volna, hogy ennyi embert érdekelni fog valaha, hogy miket irkálok. Az alábbi bejegyzésben a legnézettebb bejegyzéseimből készítettem összefoglalót, melyek nem minden esetben egyeznek meg az általam legjobbnak ítélt bejegyzéseimmel.
Bejegyzéseimet időnként megosztják különböző honlapokon, térségi oldalakon, turista magazinokban. A héten társbloggere lettem az Éjjel-Nappal Balaton oldalnak is.  

Érd-Ófalu története képekben

Ezt a bejegyzést nézték meg a legtöbben, csaknem 10.000 látogatója volt az oldalnak.
Érdre egy időben csaknem hetente kijártam, élvezettel fedeztem fel az Ófalu és környékének természeti, történelmi és kulturális látnivalóit.

Beliczay-sziget

Aki rendszeresen olvassa a blogomat, az tudja,  hogy az én kedvenc helyem itt a Beliczay-sziget, különös nyárfáit mindig szívesen fotózom. Számtalan bejegyzés készült a témában.

Kedvenc képeimet külön bejegyzésben gyűjtöttem ki. Nézettség tekintetében azonban messze elmarad a fenti bejegyzés mögött.

Prédikálószék - a legkönnyebb úton 

Idén több alkalommal jártam egyedül, vagy kisebb-nagyobb társaságban a Pilisben, illetve a Visegrádi-hegységben. Legnagyobb meglepetésemre a Prédikálószékről készült bejegyzésem 1 hét alatt érte el a 3591-es nézettséget. Persze ebben nagy szerepe volt annak is, hogy a bejegyzés megírása előtt egy héttel adták át az új kilátót a Visedrádi-hegység eme csúcsán. 

Zsivány-sziklák - ősszel a legszebb

Hasonló érdeklődés mutatkozott a Zsivány-szikláknál tett kirándulásom iránt is. Amikor tavasszal először jártam itt, rögtön tudtam, hogy gyerekeknek való izgalmas kirándulási célpont, és végül sikerült is eljutni ide tesóm gyerekeivel. Remek napot töltöttünk együtt.

Sóskút

Egy időben előszeretettel látogattam a Biatorbágy-Sóskút környéki erdőket, mezőket. Itt is rengeteg bejegyzés készült, melyekre újra és újra rátalálnak ismeretlen érdeklődők, és megosztják (valószínűleg az fb-n), így érte el a második legnagyobb nézettséget 2134 kattintással.

Fundoklia-völgy és az érdi levendulás

A Fundokli-völgyről és az autópálya másik oldalán, a völgy folytatásaként elterülő régi levendulásról szóló két bejegyzésem is 1000- 2000 közötti nézettséget ért el, valószínűleg megosztották valamilyen érdi érdekeltségű honlapon. Ezen felbuzdulva újabb bejegyzést készítettem a  témában, mely átfogóbban mutatja be a  két hely növényvilágát egész éven át. Erre persze már nem találtak rá ennyien.

A diósdi kőbánya 

Erre a helyre véletlen találtam rá, elég rossz fényviszonyok között. Terveztem, hogy visszatérek ide fotózhatóbb állapotba, de azóta sem történt meg.

Egy hely - 4 történet, avagy a Vadálló-kövek rejtélye 

Ebben a bejegyzésben azt boncolgatom, hogy keletkeztek  Visegrádi-hegység különös formájú sziklái. 4 verziót sorolok fel, és a kedves olvasó feladata, hogy eldöntse, melyik változatot fogadja el valósnak. 

Budaörsi Kopárok

Budaörsöt körülvevő hegyvonulathoz gyakran sétálok ki, és töltök el egy-két órát. Az itt készült fotókat külön bejegyzésben gyűjtöm.

Végezetül a teljesség igénye nélkül következik néhány bejegyzés, melynek talán nem olyan nagy a nézettsége, mégis a kedvenceim közé tartoznak.

10 dolog amiért jó, ha a (70 éves) szüleiddel mész nyaralni...

Szüleimmel egy hetes közös nyaraláson vettünk részt, annak minden bájával és tanulságával. Nagyon szeretem ezt a bejegyzést.

 Újévi manók 

Egy mese, Füligszív, Eszebő, ErődörgőőőőőŐ és kis zöld manóról. 

Csáfordi-erdő meséje

Mese arról, hogy alakultak át az apró, fehér hajú tündérlányok tavaszi tőzikévé.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép eredmény ez, gratulálok hozzá. Én is mindig élvezettel olvasom a beszámolóidat (még ha nem is mindig kommentelem), pár hely meglátogatásához magam is kedvet kaptam már...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Örülök, ha tetszenek a beszámolóim, hát még, ha arra inspirál, hogy te is meglátogass egy-két helyet!

      Törlés