2023. október 15., vasárnap

Esküvői dekor

Egy hónap telt el az esküvő óta és még mindig élénk téma családunk  körében. Persze, többnyire mi nők kezdeményezzük a beszélgetést erről, de aztán a férfiak is élénken belefolynak a társalgásba. Pláne, hogy megérkeztek a hivatalos fotós, Váradi Viktor képei is.

Ebben a bejegyzésben a kész dekorációról osztok meg néhány fotót Viktor képei közül. 

Még sosem készítettem esküvői dekorációt. Az előzetes elképzelés az volt, hogy egy nagyon természetközeli szabad területen mindenhol virágok lesznek. Egész nyáron gyűjtöttem a réteken és szárítottam a lakásban a virágokat, a végén már alig fértünk a sok növénytől. Három autóval szállítottuk a helyszínre azokat, mégis, amikor kipakoltuk, úgy éreztem, nagyon kevés lesz. 

Volt cickafarkt, levendula 2 cipősdobozzal, 3 kosár hortenzia, mely a szüleim és a tesóm kertjében nőtt szép számmal, rózsák  szintén a kertből, 2 nagy láda lila sóvirág, pár csokor ékes vasvirág, és rengeteg ameriaki aranyvessző, mely hazánkban özönnövénynek számít, viszont kiválóan szárítható és gyönyörű élénk színe van. Továbbá mindenféle apró színes mezei virág, amit kirándulásaim során találtam és hazavittem. 

Aztán rájöttem, hogy pont elég lesz, hiszen a környezet gyönyörű, megadja az alaphangulatot, a virágokkal csak a főbb helszínekre kell irányítani a figyelmet. 

A két legfontosabb helyszín persze  a ceremónia helyszíne, mely egy kis dombocska tetején, két óriási tölgyfa között zajlott, illetve a fedett pergola volt, ahol a vacsorához terítettünk.

A másik fontos szempont az volt, hogy jelenjen meg az esküvőn Dél-Afrika, a vőlegény szülőhazája. 

Az oltárhoz a fehér függönyöket asszimetrikusan helyeztük el egy kifeszített kötélre, ezekre még borostyánt és szárított virágokat erősítettünk.
Az oltár lábáhooz két hatalmas csokor sóvirág- aranyvessző-cickafark kombó került.

Az asztalra is fehér terítő és egy gyönyörű csokor került. A csokrot Melinda, a lányom barátnője készítette, volt benne az általam gyűjtött száraz virágokból is, de a fő dísze a protea volt, mely Dél-Afrika nemzeti jelképe.

Úgy terveztük, a ceremónia alatt ülni fognak a résztvevők, csak majd a fogadalmat mondják állva.
Egyrészt azért, mert apukám adta össze a párt. Nagyon szép és bensőséges szertartást tartott, és nem biztos, hogy tudott volna olyan sokat állni.
Másrészt a ceremónia két nyelven is elhangzott, magyarul és angolul, elég hosszúra nyúlt.

A képet egy videóból vágtam ki, ezért nem olyan jó a minősége.


A gyűrűk mohaágyon foglalnak helyet.
A mennyasszonyi csokor Melinda munkája,  két proteát, eukaliptusz ágakat, rezgőt és aranyvesszőt  tartalmaz. 


Az oltárhoz vezető út díszítésének alapját az ameriaki aranyvessző adta. Ezeket szálanként szúrtam a földbe, hogy stabilan álljon. 

A vacsora helyszíne. Az oldalgerendákra erősítettük a virágokat, illetve a tető alól lógattunk le üvegeket, amikbe kis csokrokat helyeztünk. 
A pergola oldalát képkeretekkel díszítettük, az egyikbe kerültek a gyerekkori fotók. 

Kiderült, hogy a fehér hortenzia úgy a legszebb szárítva, ha nem fehér korában szedjük le, hanem amikor már megszáradt a bokron és zöld színű lett. 

A levendulákat az érdi levendulásban szedtük, ami a senkiföldje, szinte korlátlan számban állt rendelkezésre. Nagyon jól mutatott az asztali csokrokban, további virágokkal lazítva a hatást. 

A díszvacsora helyszíne. 
A kék futót Afrikából hozta az ifjú pár.
Ismétlődő geometriai mintákkal nyomott anyag a vőlegényt jelképezi, a szabálytalan alakú és formájú virágcsokrok pedig a mennyasszonyt. 

A gondos és türelmes munkával megrajzolt ültetőcédulák a vőlegény keze munkái.  



Mint írtam, a virágokkal irányítottuk a figyelmet az egyes helyszínekre. Így került az asztalokra, az ültető táblához, de még a tortát is ezekkel díszítette a cukrász. 

Esküvői bingó játék az két család és a vendégek könnyebb megismerését segítették játékos formában. A kalligráfia megint csak a vőlegény ügyességét és türelmét dícséri. 

Moss kezet
Vedd szemügyre a lámákat
Válaszd ki a kedvenced
Fesd ki szép lámásra
Lám, kész is a láma!
Tedd a lámahoordozóba
Ints neki búcsút!
Most már a mi lámánk
Viszont látásra!

Milyen színű a láma szeme? 
Láma szeme, láma szeme sötétkék..

Lámafestés.
Ez is az ifjú pár közös projektje volt, 42 lámát készítettek, minden vendég festhetett legalább 1-et. 

Készültünk az estére is. Ehhez borosüveg fényfüzéreket szereztünk be, és helyeztünk el különböző üvegekben. A nagyobb üvegekbe még jutott a virágokból, borostyánból is. Továbbá a vőlegény bravúros ögyességének köszönhetően a fák  10 méter magasan lévő ágain átvetett kötelek segítségével a legváratlanabb helyekre tudtuk elhelyezni ezeket a különlegesen hangulatosra sikeredett világító díszeket.  

 
A pergola belső világítását pedig többnyire barátoktól kölcsönbe kapott karácsonyi fehér fényfüzérekkel oldottuk meg. 


A fotókat készítette az első kivételével:  Váradi Viktor
A készülődsről szóló bejegyzsét itt olvashatod. 

2 megjegyzés:

  1. Írtam már, de ez nagyon különleges lehetett. Fantasztikus, ahogy ezt megcsináltátok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk mindenképpen különleges, szeretném hinni, hogy nem egy átlagos esküvő volt, persze mindenkinek a sajátja a legkülönlegesebb. Örülök, ha átjön a képekből a hangulat.

      Törlés