Amiről a fák mesélnek

Öreg tölgy az Anna-rét játszóterét őrzi - koronáját megtépázta az ónos eső 2014-ben

Gercse a középkorban szépreményű kis település volt a mai Pesthidegkút határában. A török időkben elnéptelenedett. A falu azóta sem épült újjá, temploma azonban a Buda környéki középkori falvak templomai közül az egyik legjobb állapotban fennmaradt.Hatalmas juharfa őrzi a régi templomot.
Meggyfa liget a Schwarzwaldban. kedvencem a feketeerdei-meggytorta!
Fűzfa - lehullatott levelű vesszői mögött láthatóvá válik a rá felfutó borostyán zöldje

Szépen metszett őszibarack fák tavasszal.
Fa és szikla egymásnak feszülése a  - A Szent-György hegy bazaltorgonái közül kinövő fa.
Az olajfák igazi túlélők!
Bár lassan növekszik, igen magas kort érhet meg. Kibírja, ha letörnek az ágai, ha kivágják, ha kigyullad és tövig leég. Mélyre nyúló gyökereiből ugyanis új hajtások fakadnak.

Petőfi fája Dömsödön. 350 éves mocsári tölgybe villám csapott, félig leégett, ezért törzsébe betont öntöttek, hogy még tartani tudja hatalmas lombkoronáját ez a tölgy. Letört ágából Petőfit és szüleit faragták ki, a szobrokat a fa mellett állították fel.
Zsámbék és környéke a törökök uralma után a Zichy család birtokába került. Az 1900-as években Budakeszin vadászházat építettek, melynek parkjába 3 mamutfenyőt ültettek. A háznak ma már nyoma sincs, a park lassan elburjánzott, a parkból semmi sem maradt, kivéve a 3 mamutfenyőt. Majd az egyikbe villám csapott és leégett.

Egy magányos (tuja?) a Garda tónál a kolostor előtt, csodás kilátással a tóra.  
Fa - tetőtől talpig
Holdvilág-árok

Fagyöngyökkel borított fa Tatán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése