TOP 10

2017 - TOP 10
Égig érő sóhajok
Az év utolsó napjaiban lett időm és energiám arra, hogy kora reggel kilátogassak a közeli hegyekbe, ahonnan remek hajnali fényekben bámulhattam az ébredő várost. 
Mennyei béke
A Bohinj-tó partján találtam ezt a békésen pihengető családot. Magával ragadott a táj és a család harmóniája  és nyugalma. 

Ellentétek
folytatás>>

2016 - TOP 10
2016 fotós szempontból kicsit nehezen indult, az év első felében azt gondoltam, nem lesz az év végén ilyen poszt. Aztán valahogy mégiscsak alakult a dolog.
Idén beleszerettem a Tátrába! Számomra fantasztikus élmény volt a káprázatos csipkés hegycsúcsok, köves ösvények között vezető túra. Remélem jövőre többször is jövök majd ide. A fenti kép a Poprádi-tónál készült.
A túra képei: Emléktúra a Tátrában.
Az elmúlt években rengeteg fotót készítettem kökörcsinekről, héricsekről, csillagvirágról, tőzikéről. Idén is végigjártam a szokásos lelőhelyeimet, kattintgattam is néhányat, de jobb képet az előzőeknél nem tudtam készíteni. Továbbá azt tapasztaltam, hogy egyre többen és többen hasalnak az addig rejtett helyeken a virágok előtt így aztán számomra valahogy megtört a varázs. Talán ezért, talán másért, az idei évem nem a virágok fotózásáról szólt. Ezt a képet mégis beválogattam ide, mert egy virágfotónak lennie kell!
A virágokról szóló bejegyzés itt olvasható.
folytatás>>

2015 - TOP 10
Ebben az évben is nagyon nehéz volt kiválasztani az idei év általam legjobbnak ítélt fotóit. Végül az alábbi 12 került a listára, a többitől családi segítséggel váltam meg.

Mennyei kikötő
Fényrobbanás  A következő két fotó Péliföldszentkereszten készült ugyanazon a reggelen.

2014 - TOP 10

Az alábbi sorozat válogatás 2014-ben általam készített legjobb természetfotóiból. A válogatást megkönnyítette, hogy két év távlatából néztem a képekre.
Kedvenc Beliczay-szigetemen keresztül húzódó meleg vizű patak gőzölgése eredményezte ezt a hideg ködös hatást. Pár perc múlva már a fák közé besütött a nap, és a különös ezüstös kavargás néhány perc alatt megszűnt.

A fenti patak március elején. Az évben két olyan hét van, amikor pontosan szemből, az út irányából kel fel a nap. Szerencsém volt, épp nem voltak felhők az útjában. Azóta sem sikerült ilyen pillanatot elkapni, igaz, már a patak sem gőzölög, elapadt a meleg forrás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése