2022. augusztus 9., kedd

Villámlátogatás a Rezi várhoz

Balatoni partondöglősolvasós nyaralásunk második napján már kezdett nagyon magától mozgolódni a lábam, de a 38 fok még hathatósan vízközelben tartott. Ám a szombati lehűlés meghozta az elhatározást: aki jön, aki nem, én megyek. Hova? Naplementét nézni a Rezi várhoz! 

Bevesszük a Rezsivárat? - lelkesedett  kis családom.  Így aztán délutáni szunyókálás után végül mégis mutatkozott hajlandóság a kiruccanás iránt, s nekiindultunk. 

Autóval. 

A hegy lábánál megálltunk. 

Innen csak két kilométer a vár! Igaz, hogy toronyiránt. Igaz, hogy 200 méteren pont 200 métert emelkedik. Az út meredek volt, sétaszandálban nem ideális, egyesek mezitlábra váltottak inkább. Száraz földrögök gurultak a talpunk alatt,  kapaszkodtunk, nevettünk, egész nekipirosodtunk, s még épp időben felértünk, hogy elkapjuk a nap utolsó sugarát, amint eltűnik a felhők mögött.  




Kilátás a várból a Balaton felé. Szemközt a Szent György hegy, Szigliget, Gulács, és a Badacsony. 

A fenti hegycsoport másnapi fürdőzésünk helyszínéről fotózva (Balatongyörök).



Elfogyasztottuk a magunkkal hozott borokat fröccs formájában, fotózkodtunk, beszélgettünk, majd egyszer csak fiamnak gyanús lett a naplemente nézés. Hogy fogunk lemenni? Sötétben? Persze, de ne aggódj, majd a kéken megyünk, az nem lesz ilyen meredek, és könnyebben is járható. Jó, de nem fogunk látni! Dehogynem, hoztam lámpákat! De anya, te csak sötétben akarsz menni? Akkor inkább odaadom a napszemüvegem, és induljunk!

Közben sajna a nap elbújt a felhők mögé, így a színes felhős égbolt elmaradt, hagytam magam rábeszélni az indulásra. Murvával felszórt erdei úton kanyarogtunk lefelé, majd a Rezi-erdőn át egy szép völgyben ereszkedtünk lefelé. Közben a szürkület beosont a fák közé. Csönd helyett a nem is olyan távoli mulatozás zaját hozta a szél. Mire az autóhoz értünk a hold dagadó félköre sárgán világította a tájat, még lámpa nélkül is kivehetők voltak a fák.  

Ennyi volt a Nagy Balatoni Kirándulás. 

Volt helyette sok olvasás, együtt főzőcskézés, nagy beszélgetések, sok alvás,  láblógatás, hasunk süttetése és Balcsiban fürdés. Jó volt együtt a nagy gyerekeimmel. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése