2022. október 6., csütörtök

Október 5

Én hiszek Viktornak. Sokat tanulok tőle.  Például, abból, amit péntek reggelente a Kossuth Rádióban beszél, aminek aztán néhány perces részleteit fizetett hirdetés formájában kétpercenként nyomja a képembe a közösségi média. Elhiszem, mert olyan sokszor mondja, hogy az csak igaz lehet. Ugye?

"A legtöbb politikai rossz döntés kijavítható.

Hiszem és remélem, hogy így van. Nézzük hát, mit is tanított nekem a "király":

A legtöbb politikai rossz döntés kijavítható. Ilyen az oktatási törvény, a sztrájkjog megvonása, és a tanárok elbocsátása polgári engedetlenség miatt is. Ezt ki lehet javítani. Azért fontos, hogy legyen hangunk, - nem csak azért mert dühösek vagyunk, mert becsaptak bennünket, és megfosztanak alapvető állampolgári jogainktól -, és ilyenkor jó, ha az ember hangot ad a dühének, mert az visszatartja a döntéshozókat a következő hasonló rossz döntéstől. 

Azért is  kell hangot adni a véleményünknek, mert ha nem változtatja meg a kormány az álláspontját, ha nem érjük el, hogy a kormány az oktatáspolitikáján változtasson, akkor az elhibázott oktatási rendszer, az állampolgári jogaink megvonása  beépül az életünkbe és az életünk részévé válik és itt marad velünk hosszútávon.


Akkor hát mondjuk! Jó hangosan, jó sokan, jó sokszor!  Addig mondjuk, amíg meghallja még Viktor is és már nem tudja semmibe venni, és lepöccinteni magáról. 

Október 5-e csodás nap volt. Profi volt a Tanítanék mozgalom és noÁr szervezése. Megmutatkozott sok tanár, diák és szülő akarata. Az élőlánc, a hídfoglalás és végül a szolidaritási koncert a Kossuth téren. Remélem messze hangzik, és nem csak az a kis burok látja és érti, akik hasonlóan gondolkoznak, mint én


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése