2013. április 16., kedd

Összeköltözők

Két ember - két világ. Amíg nem élnek együtt, addig megvan mindenkinek a saját területe, ahova esténként visszahúzódhat, saját tárgyai között lehet, ő választja meg, ő helyezi el a kedve szerint. Amikor összeköltöznek, a két világ kapcsolatba kerül. Olyat kell kialakítani, ahol mindketten jól érzik magukat. Harmonikusan. Békésen. Összhangban. Teret engedve egymásnak, mégis szimbiózisban.
Esetünkben két fiatalról van szó. A lány egyetemista, a fiú festőművész.

Összeköltözéskor adott volt egy belvárosi lakás

elég lepusztult állapotban:

Valamint adottak voltak a bútorok: Néhány családi örökség, jobb-rosszabb állapotban, gyerekkori könyvespolc, melyet különösen kedvessé tett az évek óta alakuló arculata,  egy-egy festés-alkotás után rákerülő festéknyomok formájában.
Megkezdődött hát a felújítás, ami nem volt kis munka. A lakás teljes renoválására volt szükség. Gáz- és vízvezetékek cseréje, fűtésrendszer kiépítése, festés, burkolás. 
Az ülőgarnitúra is új, finom virágmintával díszített tojáshéj színű kárpitot kapott.

A nappali

A nappali egyik fala erős bordó színt kapott. Szerepe, hogy kiemelje majd a az előtte elhelyezett ülőgarnitúrát, és könyvespolcot.
A nagymamától örökölt állólámpa, a felújított bútorok és a festett könyvespolc  különös kompozíciója. Látszólag egymástól oly "távol" lévő elemek békés összhangban ülnek egymás mellett.

Jó itt olvasgatni.
A legtöbb megbeszélést a lakás berendezésében a könyvek elrendezése okozta. Hosszú napok teltek el, míg minden a megfelelő helyre került. Mindkét fél számos könyvvel rendelkezett, melyet lehetőleg úgy helyeztek el, hogy szemmagasságba kerüljenek a kedvencek. Nem is olyan könnyű a feladat, ha belegondolunk, hogy mindegyik az! Napokig cserélődtek témakör, tartalom, szín és méret szerinti csoportosításban. Hol itt rendezte át az egyik - néha titokban - a polcot, hol ott helyezett át néhány kötetet a másik. Persze mindketten rögtön észrevették a cserét, és akkor indokolni kellett: Miért jobb az ott? Végül közös megelégedésre kialakult a végső elrendezés.

Az ördög a részletekben lakozik

Rengeteg apró tárgy járul még hozzá a szoba hangulatához. Akárhova is néz az ember, mindig van mit megszemlélni közelről. Mintha egy interaktív múzeumban járkálna az ember. Folyamatosan kap újabb és újabb inspirációt, meglepő kompozíciókat, kérdéseket, ötleteket.


Szükség volt még egy-egy hobbisarokra az alkotáshoz:
VarrósarokA művész munka közben

A hálószoba

A hálószoba - az ágy fölé egy saját alkotású akt kerül majd.
A fésülködő asztal a dédike öröksége. A háttrében a szomszéd ház stukkói.

Az étkező

Még csak most alakul, hogy minek hol lesz a helye.

Nem utolsó sorban...


Látvány az erkélyrőlBúcsúzóul a művész néhány alkotása

Balázsovics Mihály alkotása
Balázsovics Mihály alkotásaNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése